Hoe de 13 jarige Rob uit Waspik tóch weer naar school kon
Rob is 13 jaar. Anderhalf jaar lang zat hij thuis.

Met zijn autisme en ADHD ging het niet op school. Sinds kort volgt de tiener uit Waspik weer lessen; drie dagen per week, twee uur per dag. ,,Het lijkt weinig, maar voor onze zoon is dit een supermijlpaal.”

Lees het volledige artikel hier.

lees verder
 
Tolweg 205161 NT Sprang-Capelle 06-11490460 info@famkemeerhoff.nl

Thuiszitters

Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning begeleidt zowel kinderen die al thuiszitten als kinderen die nog (net) niet thuiszitten. Daarbij zijn we ook gespecialiseerd in hulp aan ouders en scholen. Zo voorkomen we vaak dat een kind komt thuis te zitten.

Thuiszitters kampen meestal met psychische problemen en moeilijk verstaanbaar gedrag. Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning helpt met orthopedagogische en didactische begeleiding.

Orthopedagogische begeleiding

Voor iedere thuiszitter maken wij een programma op maat. Dit start altijd met een rustperiode gericht op de zintuigelijke beleving in en om de woonboerderij. Uit onze jarenlange ervaring weten we dat onze groene zorg ruimte biedt om elkaar te ontmoeten. We spreken van een ontmoeting als het kind zich begrepen voelt. Zo komen we bij de diepere oorzaak van het thuiszitten en geven we invulling aan onze orthopedagogische begeleiding.

Begeleiding op weg terug naar school

De gedeeltelijke of volledige terugkeer naar de huidige of nieuwe school is een grote uitdaging. Zowel voor het kind, de ouders en de school. Ook bij deze laatste stap is het verankeren van het veilige, geborgen gevoel dat het kind bij Famke (her)ontdekt heeft van groot belang. Daarom werkt Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning om het kind met individuele leerbegeleiding en alle betrokkenen bij deze laatste stap van A tot Z te begeleiden.

Thuiszitters omgeving Breda en Waalwijk

Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning begeleidt thuiszitters uit, onder andere, omgeving Breda en Waalwijk. Ze helpt met orthopedagogische en didactische begeleiding en is ook gespecialiseerd in hulp aan ouders en scholen.