WerkplaatsWerkplaats 
Kamer in het WurkhûsKamer in het Wurkhûs 
WurkhûsWurkhûs 
ArjenArjen 
HoutschuurHoutschuur 
Bessen plukkenBessen plukken 
Tolweg 205161 NT Sprang-Capelle 06-11490460 info@famkemeerhoff.nl

Dagopvang voor 13- 101 jaar

Bij de dagopvang gaat Arjen aan de slag met jongeren vanaf dertien jaar tot volwassenen van alle leeftijden. Het werken met je handen staat hierbij voorop.  Timmeren, verven, tuinieren, straten of het verrichten van onderhoud aan het huis zijn taken die je kunt verwachten. Al naar gelang de persoon zorgt Arjen voor een passend programma op maat.

Zo maakt Arjen voor Piet*, die in een rolstoel zit en ook in de beweging van zijn handen beperkt is, een speciaal tafeltje, zodat Piet meer kan doen. Met Karel* voert Arjen een eigen project uit. Karel bouwt samen met Arjen in de tuin van zijn ouderlijk huis een schuurtje. Het hele proces van tekenen, meten, hout halen tot de daadwerkelijke uitvoering gebruikt Arjen in zijn planning van de dagopvang.

*naam is gefingeerd wegens privacy

Wurkhûs

Het wurkhûs is de centrale plaats voor de mensen van de dagopvang 18- 101 jaar. Hier is ruimte om te werken met hout, eten te bereiden en even tot rust te komen. Zo draagt het wurkhûs ook bij aan het arbeidsmatige karakter van de dagbesteding en de structuur in de dag.

Hovenierswerk

Als een jongere geschikt is voor het doen van hovenierswerk op een andere locatie dan de woonboerderij, behoren werkzaamheden in een natuurgebied of een particuliere tuin ook tot de mogelijkheden van dagbesteding.

Bekijk ook de site Land van Kroon.