Stagaire 2018Stagaire 2018 
Samen uitrusten genieten van de buitenluchtSamen uitrusten genieten van de buitenlucht 
Wietse Jonker 'oud stagiaire' nu vaste medewerker
Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning is voor mij een geweldige stage plaats geweest.

Ik heb door de professionele begeleiding verschillende technieken/methodes en inzichten gekregen over het werk in de zorg. Door Famke heb ik ook veel over mezelf geleerd en blijf ik mijzelf ontwikkelen. Zij heeft mij meer zicht op mijn eigen handelen gegeven en ik ben haar hier ontzettend dankbaar voor. Zij motiveerde mij tot het starten van de vervolgstudie SPH.

De zorg die hier verricht wordt is zo persoonlijk en écht dat je er een veilig en vertrouwd gevoel krijgt. Dit gevoel wordt in haar manier van hulpverlening overgedragen naar zowel de ouders, kinderen als de andere sociale systemen waarmee ze in contact komt.  Als je Famke ontmoet, krijg je al snel het fijne gevoel dat je er echt mag zijn en welkom bent zoals je bent.

Alle kinderen die bij Famke komen zeggen vaak dat de dagen te kort zijn en dat ze graag langer willen blijven. Dat is natuurlijk ook niet zo gek met dit warme gevoel, een geweldig huis ter beschikking met allerlei materialen en een prachtige tuin waar de kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan.

Ook leren de kinderen ontzettend veel bij Famke. Tussen Famke en de kinderen vindt een prachtige ontmoeting plaats. Vanuit deze band wordt naast tijd voor leuke dingen ook aan verschillende vaardigheden gewerkt. Bij al deze verschillende processen houdt Famke altijd rekening met het kind en haar/zijn ontwikkeling.

Mocht je kennis willen maken met de beste hulpverlener die ik ooit heb ontmoet, dan raad ik je met een warm hart Famke Meerhoff aan.

lees verder
WietseWietse 
Tolweg 205161 NT Sprang-Capelle 06-11490460 info@famkemeerhoff.nl

Stage

Famke Meerhoff Gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding en ouderondersteuning heeft jaarlijks ruimte voor twee zeer gemotiveerde stagiaires. Famke geeft haar vak; haar visie van opvoeden heel graag door. Tijdens je stage krijg je zicht op hoe overbelaste kinderen weer stap voor stap tot rust en tot zichzelf kunnen komen.  Je ziet en ervaart dat hun gedrag verandert als kinderen uit hun overspannen toestand komen.

Ben jij geboeid door mensen die zoeken én zien wat er achter het gedrag van een kind schuil gaat?

Wil jij uitgroeien tot een vakvrouw/ vakman?

Wie weet is deze stageplaats dan dé plek voor jou.

Wat bieden wij?

Een leerplek waar je echt leert kijken (middels observatie en door te zien en ervaren hoe Famke meebeweegt, insteekt, reageert, begrenst, de-escalerend of juist escalerend een kind begeleidt in zijn/haar processen). Famke geeft je handvaten om te oefenen in het maken van positief contact. Famke is altijd aanwezig als je in contact bent met de kinderen, zodat je ook veel leert door mee te kijken.

Voor jou als stagiaire is een veilige omgeving waar je te allen tijde hulp kunt krijgen erg belangrijk. Dit geldt ook voor de kinderen die in de zorg bij ons zijn, daarom is Famke (of Arjen) altijd aanwezig.

Je maakt kennis met een leefomgeving (speelkamer, moestuin, natuurgebied, kruidentuin, keuken) waar kinderen de mogelijkheid krijgen om zichzelf al spelende te ontdekken.  Jij leert, door hen te volgen in hun spelgedrag, te zien wat de zintuigelijke beleving doet met de kinderen. De geluiden van de wind, de regen, de vogels, de tractoren die voorbij rijden, onze aaibare poezen, het zand, de structuur van het hout, en het water, evenals het proeven van wat onze moestuin elk seizoen brengt, dragen hieraan bij.

Je krijgt een stagebegeleider die ruim 25 jaar ervaring heeft in het werken met kinderen en hun ouders die vastgelopen zijn met zichzelf en met elkaar.

Wat verwachten wij?

  • je wilt erg graag leren
  • je bent niet rokend
  • Je komt op tijd
  • je loopt minimaal 1 dag in het weekend stage, naast je andere door-de-weekse stage dagen
  • je speelt én verzint graag spelletjes
  • je staat open om te leren bakken/koken
  • je realiseert je dat ik in jou investeer; daar staat een leergierige werkhouding tegenover

Interesse?
Stuur dan een e-mail met motivatiebrief en C.V. naar info@famkemeerhoff.nl.