Samen genieten van zelfgemaakte baksels en zelf geplukte heerlijkheden uit eigen tuin.Samen genieten van zelfgemaakte baksels en zelf geplukte heerlijkheden uit eigen tuin. 
Ontdekken en aangaan van uitdagingen... natuurlijke oefeningen grove motoriek.Ontdekken en aangaan van uitdagingen... natuurlijke oefeningen grove motoriek. 
In de frisse luchtIn de frisse lucht 
SpeelkamerSpeelkamer 
 
 
 
 
SamenSamen 
 
 
Samen spelen met de poezen.Samen spelen met de poezen. 
Zelfstandig werken en genieten van wat je leuk vind.Zelfstandig werken en genieten van wat je leuk vind. 
Ervaring van Esther Landwaard
ouder van twee kinderen die in zorg zijn bij Famke Meerhoff:

Naast dat Famke en Arjen zeer betrokken en professionele zorgverleners zijn, zijn het ook hele warme mensen! Onze beide kinderen komen al een aantal jaar heel graag bij Famke en Arjen. Ook wij als ouders hebben zeer goed contact met Famke en Arjen. Ze staan altijd voor ons hele gezin klaar, denken mee en ondersteunen daar waar nodig. Famke en Arjen kijken goed naar wat onze kinderen nodig hebben en zorgen ervoor dat ze weer bij hun gevoel komen. De zorg die zij bieden is echt zorg op maat. Ook de omgeving (hun eigen huis) waar onze kinderen opgevangen en begeleid worden is erg prettig. De geweldige speelkamer, de woonkeuken en niet te vergeten de prachtige tuin met zoveel plekken waar de kinderen echt  tot rust kunt komen.

Een hele fijn plek in een hele fijne omgeving met hele fijne mensen en hele fijne zorg!

lees verder
Tolweg 205161 NT Sprang-Capelle 06-11490460 info@famkemeerhoff.nl

Dagopvang voor kinderen 4-12 jaar

De kinderen die bij onze dagopvang komen zijn ernstig vastgelopen in hun ontwikkeling. Vaak zijn ze jarenlang (onbewust) voortdurend overvraagd, waardoor ze totaal overprikkeld zijn. Hier komt dagelijks, voor de ouders, moeilijk te begrijpen gedrag uit voort.

Het eerste wat we deze kinderen bieden is rust. Die vinden ze door te spelen in onze speelkamer en keuken onder begeleiding van Famke én vooral in de natuurlijke omgeving die onze boerderij omringt. De natuur prikkelt de zintuiglijke beleving van de kinderen op een positieve manier. De wind kriebelt in hun gezicht, terwijl de geur van kruiden en bloemen langs hun neus strijkt. De moestuin van Arjen daagt hen uit tot proeven van alles wat er groeit. Het aaien van de rondlopende poes Lora ontspant evenals het gekabbel van de waterplaats.

Al deze natuurlijke aantrekkingskrachten stimuleren de kinderen om vanuit zichzelf weer op ontdekkingstocht te gaan. Famke volgt alle ontdekkingen en het plezier van de kinderen. Ze kan naast ze staan of het van een afstandje aankijken. Zo stuurt ze hen aan, maakt ze hen bewust en motiveert om een nieuwe ontdekking aan te gaan. Vanuit deze positieve zintuigbeleving komen de kinderen als vanzelf weer tot ontwikkelen.

Vanuit deze ontwikkeling gaan de kinderen stap voor stap op weg naar groei om uiteindelijk in volle pracht te bloeien. Famke biedt hiertoe naast een heerlijke omgeving veiligheid. Geborgen zijn bij Famke betekent: gezien worden, begrepen worden, begrensd worden en samen plezier beleven.

Individuele begeleiding

Ieder kind krijgt bij ons individuele begeleiding. Voor ieder persoonlijk kijkt Famke naar welke zorg er op dat moment passend is. Als een kind baat heeft bij een stukje extra zorg op het gebied van bijvoorbeeld beweging of het zoeken naar gevoel door de inzet van creativiteit, dan schakelt zij specialistische hulpverleners in. Deze mensen komen altijd naar de woonboerderij, en werken steevast onder de supervisie van Famke, zodat een kind zich altijd veilig voelt. Het resultaat van de extra hulp gebruikt zij om nog meer in contact te komen met het kind om hem of haar uiteindelijk dichter bij zichzelf te laten komen.

Contact met de ouders

Open communicatie met de ouders vindt Famke erg belangrijk. Daarom maakt ze korte filmpjes en foto’s van waar ze met de kinderen mee bezig is. Zo krijgen de ouders zicht op de manier waarop Famke haar werkwijze vormgeeft. Ook raken zij betrokken bij wat de kinderen tijdens de dagopvang meemaken. De ouders kunnen de beelden samen met hun kinderen bekijken, waardoor het voor hen makkelijker wordt om thuis te vertellen wat ze die dag beleefd hebben. Zo geeft Famke vorm aan haar overtuiging: ‘opvoeden doe je samen’!

Inzet aanvullende specialistische hulp

Op het moment dat Famke constateert dat een kind voordeel heeft bij de inzet van specialistische hulp, bekijkt ze dit eerst samen met de ouders. Famke werkt hiertoe samen met een aantal vaste therapeuten. De extra hulpverlener komt altijd naar de woonboerderij op de dag dat het kind in de zorg is. Zo kan de therapeut samen met het kind aan het werk op een plek waar hij of zij zich veilig voelt. Dat kan voor de een de speelkamer zijn, voor de ander een rustig hoekje in de tuin. De therapeut gaat aan de slag met het kind zolang goed voor hem of haar is, met een maximum van vijf kwartier. Bijkomend voordeel van deze manier van werken is dat het kind niet extra belast wordt door de reis van en naar therapie.

Informatie overige hulpverleners

Namen waarmee een kind kan thuiskomen zijn: Jaap, Marjo, Roos en Jeanette. Meer informatie:

www.jaapinbeweging.nl
www.marjodorrestijn.nl
www.roozkleurig.nl
www.tekenavontuur.nl

Roos van Tekenpraktijk Roozkleurig over haar ervaring in het werken met Famke en de kinderen:

‘Famke werkt met pure aandacht,
voor ieder kind,
in het moment.
Samen gaan ze op ont-moetingstocht,
bestaande uit verschillende momenten,
die ze samen bekijken,
alsof het een eerste ontmoeting is.
Samen “eromheen lopen”,
samen “bekijken hoe de ontmoeting was”.
En samen onderzoeken,
hoe de ontmoeting anders had gekund,
om hier van te mogen leren,
en mee te nemen,
naar een volgend ontmoetingsmoment.’

‘Haar “oprechte groet” onderaan haar mail is echt, puur, net zoals zij zelf is, en net zoals zij de kinderen om haar heen beziet.’